Érdekességek a labdarúgás világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.
Hihetetlen statisztikák a labdarúgás világából

A legnagyobb hátrányból való visszajövetelt a Videoton csapata produkálta az 1998/99-es idényben. A fehérváriak akkor 4-0-os hátrány után tudtak zsinórban 4 gólt szerezni és pontot menteni a Dunaferr csapata ellen. Az NB 1 történetében ez az egyetlen, amikor egy csapat 4 gólos hátrányból tudott visszajönni.

Az Ajax Amsterdam történetében három olyan labdarúgó is akad, aki kevesebb mint 17 éves volt, amikor betalált az ellenfél kapujában. A rekordot a klub jelenlegi legnagyobb tehetsége Ryan Gravenberch tartja, aki 2018 szeptemberébe, mindössze 16 éves és 4 hónapos múlt, amikor gólt szerzett a holland élvonalban. Mögött Naci Ünüvar következik, aki szintén a csapat tagja most is, a jelenleg 17 éves játékos 2020-ban talált a kapuba 16 évesen és 7 hónaposan. A harmadik 17 év alatti pedig egy legendás pályafutást befutó játékos Clarence Seedorf volt. Seedorf az 1993-as évben tűnt fel a felnőtt csapatban és ebben az évben márciusban már gól is jegyzett.

A PSG csapata 2000 és 2010 között 4-szer sem tudott bekerülni a top 10-be a francia bajnokságba, a legrosszabb szereplésük a 2007/08-as szezonban volt, akkor a 16. helyen végzett a csapat a bajnokságban. Azóta az utóbbi 11 évből 9-szer is bajnokok lettek.

A spanyol elsőosztály történetében a 2000-es évek után egyedül André Silva volt képes a debütáló meccsén legalább 3 találatot szerezni. A portugál támadó 2018 augusztus 19-én mutatkozott be a Sevilla csapatában, egy 4-1-re megnyert találkozón. Silva azóta már a Bundesligában keresi a kenyerét, éppen pár hete igazolt a le a Lipcse, így a következő idényben 3 magyar csapattársa is lesz.

Ha minden tétmérkőzést figyelembe veszünk, akkor Lionel Messi a Sevilla kapuját vette be legtöbbszőr, 38 mérkőzésen 37-szer talált be a kapuba. A második legtöbb gólt az Atlético Madrid ellen szerezte, ellenük is átlépte már a 30 találatot. A Bajnokok Ligájában az Arsenal ellen 9 gólt szerzett eddig, a Milan és a Celtic kapujába 8-8-szor talált be.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.

A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 2.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.

A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A 90-es évek utolsó öt idényében néztük át alaposan a csapatok góllövőit és összeállítottunk egy listát a legjobb támadótriókról.