A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 1.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.
A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

Carlo Ancelottinál nagy verseny van az első helyért, viszont ez a cím egyértelműen az AC Milanos időszakából került ki, ahol 420 meccsen ült a kispadon. A kategóriát végül Filippo Inzaghi nyerte meg 332 mecsel, neki annyi előnye volt, hogy ő korábban már a Juventus színeiben is futballozott Ancelotti alatt. 11 közös szezont tudnak a hátuk mögött és ezt a sok lehetőséget 161 góllal hálálta meg Inzaghi. Mögötte Andre Pirlo következik mindössze 5 meccsel lemaradva, akit Seedorf követ 325 mérkőzéssel, majd Gattuso következik 323-al, tehát nagyon kiélezett volt a verseny.

José Mourinho-nál nem meglepő, hogy egy portugál játékos található az élet, méghozzá elég nagy fölénnyel vezet Ricardo Carvalho, akivel 10 szezont is lehúzott a portugál edző és 292-szer is a pályára küldte a védőt. A második helyen John Terry található 266 mérkőzéssel, rajta kívül pedig még Frank Lampard és Paulo Ferreira tudta átlépni a 200 mérkőzéses határt.
A legtöbb gólt Cristiano Ronaldo szerezte nála, ehhez pedig mindössze 3 szezon is elég volt neki. Ronaldo 164 találkozón 168-szor is a kapuba talált, amikor Mourinho irányította a Real Madrid csapatát. A legtöbb gólpasszra Mesut Özil volt képes, aki 80-szor is kiszolgálta a társait ebben az időszakban.

Arséne Wengernél Mourinhohoz hasonlóan nagyon szereti ha honfitársai játszanak a csapatábak, így itt sem meglepő, hogy töb francia játékos is elől található. Az első helyet viszont 1 meccsel megelőzve Patrick Vieirát, Theo Walcottnak sikerült behúznia, aki 397-szer lépett pályára Wenger kezei alatt. Vieira 396 meccse után Thierry Henry következik 378-al, de még Dennis Bergkamp is elérte a 370 meccses határt. A legtöbb gólt Wenger alatt Henry szerezte 228-al és a legtöbb assistot is ő osztotta ki 103-al, igaz itt csak 6-al marad el tőle Fabregas, aki 70 meccsel kevesebbet játszott Wenger kezei alatt.

A cikk második része itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.

Eltérített focista átigazolások

Eltérített átigazolások a TOP bajnokságokból

Olyan esetek szedtünk össze a labdarúgás világából, amikor egy átigazolás csúnyán eltérült.

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben, és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a Bajnokok Ligájából.