A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.
A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Ahogyan az előző évtized véget ért, úgy kezdődött el az új is, így természetesen Lionel Messi nyerte meg a BL gólkirályi címét a 2010/11-es idényben. Az argentin zseni 12 gólig jutott és a döntőben is betalált, ahol 3-1-re verték meg a Manchester United alakulatát.

Ezután ismét az argentin játékost húzta be a BL aranycipőjét, ráadásul még javított az előző évi teljesítményét és 14 gólt szerzett, ami rekordnak számított akkor. Ezúttal azonban nem csak ő szerzett legalább 10 gólt, Mario Gómez 12-őt vállalt, Cristiano Ronaldo pedig 10-ig jutott, de Gómez lehetett a legboldogabb közülük, hiszen ő a BL trófeát is a magasba emelhette.

A következő évben a német csapatok vitték a prímet, a döntőben a Bayern javítani tudott ez előző évi vereség után és 2-1-re legyőzték a Dortmundot. A gólkirály személyében ezúttal se született meglepetés, ha nem Messi, akkor természetesen Cristiano Ronaldo végzett az élen 12 gólt szerezve.

Ronaldo ráadásul a következő évben megvédte a címét, nem is akárhogyan, hiszen megdöntötte Messi rekordját. A portugál 17 gólig jutott, ami a mai napig a legtöbb gólt egy BL idényben. A klasszis játékos ráadásul a BL-t is megnyerte a Real Madrid csapatával.

A következő idényben három labdarúgó is 10 góllal zárt, Ronaldo és Messi mellé ezúttal Neymar lépett fel. A barcelonai játékosok pedig a BL-címnek is örülhettek, mivel 3-1-re verték a Juventust a döntőben.

1 évvel később pedig újra minden Cristiano Ronaldóról és a Real Madridról szólt, a portugál 16 gólig jutott, a csapata pedig behúzta a 11.címét a 2015/16-os szezonban és ez még csak a kezdet volt.

A 2016/17-es idényben megtörtént az, ami korábban egy csapatnak se sikerült, megvédte a címét a Real Madrid, Ronaldo pedig 12 góllal ismét gólkirály lett, ráadásul kétszer a döntőben is beköszönt.

A címvédés után a triplázás is összejött a Királyiaknak, a Liverpoolt verték 3-1-re a döntőben, Ronaldo pedig zsinórban hatodszor is behúzta a gólkirály címét, 15 góllal zárta az idényt.

1 évvel később a Liverpool már diadalmaskodni tudott és a portugált is sikerült leszorítani a trónról, méghozzá Messinek, aki 12 gólt vállalt a szezonban.

Az évtized utolsó szezonjában a Bayern München lett a Bajnokok Ligája győztese, és a gólkirály is a Bajorok adták Robert Lewandowski személyében.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.

Hihetetlen statisztikák a labdarúgás világából

Érdekességek a labdarúgás világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.

Focicsapatok, akik nagy bravúrt hajtottak végre

Meglepetéscsapatok a Bajnokok Ligájában

Minden évben akadnak olyan kisebb csapatok, akik bejutnak a BL csoportkörébe, de az már ritkább, hogy a topbajnokságokból kerülnek be ilyen alakulatok.