Legjobb támadóduók a 2000-es években

A legtöbb gólt szerző támadó párosokat szedtük össze a 2000-es évek első öt szezonjából.
Legjobb támadóduók a 2000-es években

A 2000/2001-es idényben a Barcelona támadóduója termelte a legtöbb találatot az élfutball csapatai közül. Rivaldo 23 gólig jutott a szezonban, Patrick Kluivert pedig 18 gólt szerzett, így 41 ponttal az élen zártak ebben az idényben. Nem sokkal maradtak el tőlük a Real Madrid játékosai, akik közül Raúl 25 találatot szerzett és meglepetésre Guti középpályásként 14-ig jutott.

1 évvel később már egyik spanyol alakulat sem volt ott az élmezőnyben, a Juventus és a Manchester United támadói viszont holtversenyben nyertek. Előbbi csapatból Trézéguet 24-et, Del Piero pedig 16 gólt lőtt, a Vörös Ördögöknél van Nistelrooy vállalt 23-at és Solskjaer 17-et.

A következő idényben komoly meglepetés van az élen, hiszen a Real Sociedad duója hozta össze a legtöbb találatot. Nihat Kahveci és Darko Kovacevic is elérte a 20 találatot, előbbi 23 gólt termlet, így 43 ponttal a lista első helyén végeztek. Ezután az Arsenal két franciajátékosa következet, Henry 24 gólos idényt produkált, Robert Pirés pedig 15 találatot tett be a közösbe. Érdekesség, hogy Roy Makaay 29 gólt lőtt az idényben, de a Deportivo így is csak a 6. helyen van, mivel ehhez csak 9-et tett hozzá Diego Tristán.

A 2003/04-es szezonban javítani tudott az ezüstérmes helyén a Henry-Pirés duó és ekkor már az első helyen zárták az idényt. Főkénz Henry volt az aki még egy lapáttal rátett és meg sem állt 30 találatnak, a csapattárs hozta ugyanúgy a 14 gólt, mint a korábbi bajnokságban, így 44 ponttal végeztek ebben a kategóriában. 3 ponttal maradt el tőlük Aílton és Klasnic, akik közül a brazil támadó vitte a hátán a csapatot a 28 góljával.

Ezután a Villareal játékosai szerezték meg az első helyet, Diego Forlán 25 gólos idényt produkált, Riquelme pedig további 16 gólt tett be a közösbe. A második helyen ismét az Arsenal franciái zártak, itt általában Pirés zsinórban harmadik évében is 14 gólt lőtt, Henry ebben a szezonban 25-ig jutott el. A harmadik helyen a Barcelona következett, leginkább Samuel Eto’o nagyszerű szezonja miatt, aki 25 találatot jegyzett 2004/05-ben, Ludovic Giuly pedig 11-el erősítette a Katalánok duóját.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 1.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.

Ők a Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Legjobb kapusok a Bajnokok Ligája történetében

Összeszedtük azokat a hálóőröket, akik arányában a legtöbb kapott gól nélküli meccset tudták lehozni a BL-ben.

Eltérített focista átigazolások

Eltérített átigazolások a TOP bajnokságokból

Olyan esetek szedtünk össze a labdarúgás világából, amikor egy átigazolás csúnyán eltérült.