Meglepetéscsapatok a Bajnokok Ligájában

Minden évben akadnak olyan kisebb csapatok, akik bejutnak a BL csoportkörébe, de az már ritkább, hogy a topbajnokságokból kerülnek be ilyen alakulatok.
Focicsapatok, akik nagy bravúrt hajtottak végre

Ilyen eset történt meg az 1998/99-es szezonban, amikor is a Kaiserslautern csapata érdemelte ki BL-indulást azzal, hogy hatalmas bravúrral és egyedülálló teljesítményt nyújtva feljutóként tudták megnyerni a Bundesligát. Érdekesség, hogy a csapatnak két magyar játékosa is volt ekkor, Szűcs Lajos és Hrutka János személyében, a csapat edzője pedig az az Otto Rehhagel volt, aki 2004-ben legalább ekkora bravúrra volt képes, amikor a görög válogatottal megnyerte az Európa-bajnokságot. Ez pedig nem lehet véletlen, hogy a világ talán két legnagyobb meglepését ugyanaz a német szakember tudta véghez vinni. A Kaiserslautern egyébként bajnokhoz méltóan szerepelt a csoportkörben is és simán első helyen jutottak be a nyolcaddöntőbe, ahol a Bayern Münchent kapták ellenfélként és ez jelentette a végállomást a csapatnak. A Bayern 6-0-os összesítéssel küldte haza a Kaiserslauternt és egészen a döntőig menetelt, ahol a 91. percig úgy tűnt hogy meg is nyerik a sorozatot, de 2 perc alatt fordított a Manchester United és megnyerték a BL-t.

Igaz nem feljutóként, de hasonlóan nagy bravúrral nyerte meg a Leicester City a Premier League-t a 2015-2016-os szezonban. Az előtte lévő idényben majdnem kiesett a csapat az elsőosztályból, a következőben pedig megnyerték a bajnokságot Ranieri irányításával és olyan játékosok kerültek a topfutballisták közé a semmiből, mint Vardy, Mahrez, vagy éppen Kanté. A Leicester szintén bajnokhoz méltóan muzsikált a BL csoportkörében, 13 pontot gyűjtve az élen végeztek és készülhettek a nyolcaddöntőre. Itt a Sevilla csapatát kapták meg, az első meccset 2-1-re a spanyolok nyerték meg, de a visszavágón 2-0-ra nyerni tudott a Leicester és továbbjutott. A negyeddöntőben az Atlético Madrid volt az ellenfél, akikkel két nagyon szoros mérkőzést játszottak, idegenben kikaptak 1-0-ra, a visszavágón pedig 1-1-et játszottak, így az Atleti jelentette a végállomást.

Kapcsolódó cikkek

Focicsapatok, akik nagy bravúrt hajtottak végre

Meglepetéscsapatok a Bajnokok Ligájában

Minden évben akadnak olyan kisebb csapatok, akik bejutnak a BL csoportkörébe, de az már ritkább, hogy a topbajnokságokból kerülnek be ilyen alakulatok.

A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 1.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.

Ők a Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Legjobb kapusok a Bajnokok Ligája történetében

Összeszedtük azokat a hálóőröket, akik arányában a legtöbb kapott gól nélküli meccset tudták lehozni a BL-ben.