A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben, és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a Bajnokok Ligájából.
A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

A 2000/01-es idényben a Real Madrid legendája, Raúl nyerte meg a gólkirályi címet, amihez nem is kellett olyan sok gólt szereznie, 7 is elég volt hozzá. Ráadásul sok üldözője is akadt, hét játékos is 6 góllal zárt az idény végén, például óriási meglepésre Raúl csapattársa, a belső védőként tevékenykedő Ivan Helguera is eljutott 6 találatig.

A következő szezonban 7 gól már csak a harmadik helyre lett volna elég, van Nistelrooy azonban a 10-et is elérte, amivel az első helyen végzett. A Manchester United holland támadója ráadásul 5 gólpasszt is kiosztott, amivel az assist listán is az első helyen végzett.

Egy évvel később a holland támadó még egy lapáttal rápakolt és újra behúzta a Bajnokok Ligája aranycipőjét, de ebben az idényben már 12 gólig jutott el. Mögötte Inzaghi következett 10 találattal, aki viszont megnyerte a BL-t a 2002/2003-as szezonban a Milannal.

Ezután a BL egyik legnagyobb meglepetés éve következett, amikor is a Port és a Monaco csapata jutott a döntőben. A Monaco támadói a góllövőlista első két helyét is elfoglalták, Fernando Morientes 9 góllal végzett az első helyen, Dado Prso pedig 7 gólig jutott.

Majd egy év pihenőt követően újra visszatért a trónra Ruud van Nistelrooy, aki egyedüliként érte el a 8 találatot ebben az idényben. Mögötte Adriano és Makaay zárt 7 góllal.

A 2005/06-os szezonban Sevcsenko nyerte 9 góllal a gólkirályi címet, azonban a második helyezett Ronaldinho jobban örülhetett, hiszen a brazil a Bajnokok Ligája trófeáját is a magasba emelhette az idény végén.

Ezután viszont újra a Milan nyerte meg a BL-t, ekkor azonban nem az ukrán gólvágó volt a csapat legjobbja, hanem Kaká, aki középpályás létére 10 gólt is szerzett, amivel simán gólkirály lett. Mögötte a második helyezettek csak 6 gólig jutottak, akik között ott volt a korábbi gólkirályok közül Morientes és van Nistelrooy is.

1 évvel később pedig egy olyan szezon vette kezdetét, ami akár manapság is játszódhatna, pedig már eltelt több mint 15 év azóta. A gólkirályi címet Cristiano Ronaldo húzta be 8 góllal, mögötte pedig Lionel Messi 6 találattal, a portugál klasszis ráadásul az első Bajnokok Ligája címét is megszerezte ekkor.

A következő évben Messi is megszerezte az első gólkirályi címét a BL-ben, a döntőben is szerzett egy fontos találatot és 2-0-ra megverték a Manchester United csapatát.

Az évtized utolsó szezonjában természetesen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi között dőlt el az aranycipő, Messi meg tudta védeni a címét, ezúttal egy góllal kevesebb találat, tehát 8 gól is elég volt ehhez. A második helyen Cristiano Ronaldo és Ivica Olic következett 7-7 góllal.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a futball világából

Rekordok a topbajnokságok történelméből

A világ legjobb futballcsapatairól szedtünk össze izgalmas statisztikákat, amiket kevesen tudtak eddig.

Hihetetlen statisztikák a labdarúgás világából

Érdekességek a labdarúgás világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.