A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A 90-es évek utolsó öt idényében néztük át alaposan a csapatok góllövőit és összeállítottunk egy listát a legjobb támadótriókról.
A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A 95/96-os szezonban a Valencia játékosai nyerték meg ezt a kategóriát, méghozzá leginkább Predrag Mijatovicnak köszönhetően, aki 28 gólig jutott a szezonban, mellett pedig Viola és José Gálvez is 11-et vállalt, így 50 pontot szereztek ebben a kategóriában, ezzel pedig a Liverpool trióját szorították maguk mögé. Náluk Robbie Fowler emelkedett ki, aki szintén 28 találatig jutott el.

A következő idényben semmilyen meglepetés nem történt, hiszen az első két helyen a Barcelona és a Real Madrid végzett. Akkor még a Katalánoknál játszó Ronaldo 34 gólt szerzett, mellette pedig Luis Enrique 17-et, Pizzi pedig 9-et, így pontosa 60 pontot szereztek. A Real Madrid játékosa mindössze 1 ponttal maradtak le, Suker 24-et, Raúl 21-et, Mijatovic pedig 14-et tett be a közösbe.

A következő évben egy hatalmas meglepetés született és a holland Vitesse csapata triója futott be az első helyre, méghozzá 65 ponttal. Machlas 34 gólt vágott a szezonban, őt pedig Curovic és Perovic követte 17-el és 14-el. Ráadásul a második helyen is egy holland alakulat következett, az Ajax jócskán lemaradva 53 pontot hozott. Arvaladze termelet a legjobban 25 találattal, de Litmanen is eljutott 16-ig, Babangida pedig 12 gólt lőtt az idényben.

Az 1998/99-es idényben egy újabb holland csapat iratkozott fel a lista legelejére. A PSV 60 pontot szerzett, méghozzá 2 játékosnak köszönhetően. Ruud van Nistelrooy 31 gólt lőtt a szezonben, Luc Nilis pedig még 24-et mellé rakott, a trió harmadik tagja igazából bárki lehetett volna, de Khokhlov további 5 találatával 60 pontig jutottak. Ezután következtek a legnagyobb csapatok, a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester United személyében.

1 évvek később ismét a PSV támadótriója volt a legjobb, ekkor viszont 3 játékosra is szükség volt ahhoz, hogy 67 gólig jussanak. Nistelrooy volt ekkor is az első 29 góllal, de őt ketten is 19-el követték, méghozzá a már említett Luc Nilis és Arnold Bruggink is. Ezzel simán maguk mögé utasították az 51 ponttal következő Monacot, ahol Trézéguet és Marco Simone is 20 gólt fölé jutott.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a futball világából

Rekordok a topbajnokságok történelméből

A világ legjobb futballcsapatairól szedtünk össze izgalmas statisztikákat, amiket kevesen tudtak eddig.

Ők a Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Legjobb kapusok a Bajnokok Ligája történetében

Összeszedtük azokat a hálóőröket, akik arányában a legtöbb kapott gól nélküli meccset tudták lehozni a BL-ben.

Eltérített focista átigazolások

Eltérített átigazolások a TOP bajnokságokból

Olyan esetek szedtünk össze a labdarúgás világából, amikor egy átigazolás csúnyán eltérült.