A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A 90-es évek utolsó öt idényében néztük át alaposan a csapatok góllövőit és összeállítottunk egy listát a legjobb támadótriókról.
A legjobb támadótriók a 90-es évekből

A 95/96-os szezonban a Valencia játékosai nyerték meg ezt a kategóriát, méghozzá leginkább Predrag Mijatovicnak köszönhetően, aki 28 gólig jutott a szezonban, mellett pedig Viola és José Gálvez is 11-et vállalt, így 50 pontot szereztek ebben a kategóriában, ezzel pedig a Liverpool trióját szorították maguk mögé. Náluk Robbie Fowler emelkedett ki, aki szintén 28 találatig jutott el.

A következő idényben semmilyen meglepetés nem történt, hiszen az első két helyen a Barcelona és a Real Madrid végzett. Akkor még a Katalánoknál játszó Ronaldo 34 gólt szerzett, mellette pedig Luis Enrique 17-et, Pizzi pedig 9-et, így pontosa 60 pontot szereztek. A Real Madrid játékosa mindössze 1 ponttal maradtak le, Suker 24-et, Raúl 21-et, Mijatovic pedig 14-et tett be a közösbe.

A következő évben egy hatalmas meglepetés született és a holland Vitesse csapata triója futott be az első helyre, méghozzá 65 ponttal. Machlas 34 gólt vágott a szezonban, őt pedig Curovic és Perovic követte 17-el és 14-el. Ráadásul a második helyen is egy holland alakulat következett, az Ajax jócskán lemaradva 53 pontot hozott. Arvaladze termelet a legjobban 25 találattal, de Litmanen is eljutott 16-ig, Babangida pedig 12 gólt lőtt az idényben.

Az 1998/99-es idényben egy újabb holland csapat iratkozott fel a lista legelejére. A PSV 60 pontot szerzett, méghozzá 2 játékosnak köszönhetően. Ruud van Nistelrooy 31 gólt lőtt a szezonben, Luc Nilis pedig még 24-et mellé rakott, a trió harmadik tagja igazából bárki lehetett volna, de Khokhlov további 5 találatával 60 pontig jutottak. Ezután következtek a legnagyobb csapatok, a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester United személyében.

1 évvek később ismét a PSV támadótriója volt a legjobb, ekkor viszont 3 játékosra is szükség volt ahhoz, hogy 67 gólig jussanak. Nistelrooy volt ekkor is az első 29 góllal, de őt ketten is 19-el követték, méghozzá a már említett Luc Nilis és Arnold Bruggink is. Ezzel simán maguk mögé utasították az 51 ponttal következő Monacot, ahol Trézéguet és Marco Simone is 20 gólt fölé jutott.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben, és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a Bajnokok Ligájából.

Érdekes tények a futball világából

Rekordok a topbajnokságok történelméből

A világ legjobb futballcsapatairól szedtünk össze izgalmas statisztikákat, amiket kevesen tudtak eddig.