A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 2.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.
A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

Pep Guardiolánál Manchester City játékosok vannak a lista elején, tehát ez a szám még biztosan növekedni fog náluk. Az élen jelenleg Kevin de Bruyne van, aki egyedüliként már átlépte a 300 meccset, 307-nél tart most. Őt Bernardo Silva követi 295-el és tőle 1 meccsel elmaradva Gündögan következik. Rajtuk kívül még Sterling van 290 felett, ő viszont már csapatot váltott, tehát mostanában már nem fogja növelni ezt a számot, pedig sokáig vezette a listát. Az első nem City játékos az természetesen Lionel Messi, akinek 219-szer küldött pályára Guardiola.

Sir Alex Fergusonnál elég komoly mérkőzésszámokkal lehet csak a legelső helyekre odaférni, a skót mesternél Ryan Giggs 923 találkozóval található az első helyen, ezt 23 közös szezon alatt hozták össze. A walesi játékost Paul Scholes követi 711 meccsel, a harmadik helyen pedig Gary Neville van 600 mérkőzéssel. A legtöbb gólra Wayne Rooney volt képes Ferguson alatt, az angol támadó 197-szer talált a kapuba 103 gólpassz mellett. A gólpassz listát 248-al Ryan Giggs nyerte meg Fergusonnál.

Guus Hiddinknél már nem ennyire egyértelmű a verseny mint Ferguson alatt, hiszen a holland szakember nagy világjáró. Az első helyen nél Vennegoor of Hesselink, akit a PSV csapatában edzett még Hiddink és 165-ször is pályára küldte, amit 61 góllal hálált meg neki a támadó. Mögötte a dán balhátvéd Jan Heintze következik 153 mérkőzéssel, majd a koreai Lee Young-pyo 146-al. A legtöbb gólra Mateja Kezman volt képes Hiddink alatt, aki elképesztő mennyiségben rugdosta a gólokat, 86 meccsen 78-szor is a kapuba talált.

A cikk első része itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen statisztikák a labdarúgás világából

Érdekességek a labdarúgás világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.

Testvérek, akik egy csapatban játszottak

Testvérek, akik egy csapatban játszottak

Azokat a testvérpárokat gyűjtöttük össze a TOP ligákból, akiknek a legtöbb közös mérkőzésük van ugyanabban a labdarúgó csapatban.