A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 2.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.
A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

Pep Guardiolánál Manchester City játékosok vannak a lista elején, tehát ez a szám még biztosan növekedni fog náluk. Az élen jelenleg Kevin de Bruyne van, aki egyedüliként már átlépte a 300 meccset, 307-nél tart most. Őt Bernardo Silva követi 295-el és tőle 1 meccsel elmaradva Gündögan következik. Rajtuk kívül még Sterling van 290 felett, ő viszont már csapatot váltott, tehát mostanában már nem fogja növelni ezt a számot, pedig sokáig vezette a listát. Az első nem City játékos az természetesen Lionel Messi, akinek 219-szer küldött pályára Guardiola.

Sir Alex Fergusonnál elég komoly mérkőzésszámokkal lehet csak a legelső helyekre odaférni, a skót mesternél Ryan Giggs 923 találkozóval található az első helyen, ezt 23 közös szezon alatt hozták össze. A walesi játékost Paul Scholes követi 711 meccsel, a harmadik helyen pedig Gary Neville van 600 mérkőzéssel. A legtöbb gólra Wayne Rooney volt képes Ferguson alatt, az angol támadó 197-szer talált a kapuba 103 gólpassz mellett. A gólpassz listát 248-al Ryan Giggs nyerte meg Fergusonnál.

Guus Hiddinknél már nem ennyire egyértelmű a verseny mint Ferguson alatt, hiszen a holland szakember nagy világjáró. Az első helyen nél Vennegoor of Hesselink, akit a PSV csapatában edzett még Hiddink és 165-ször is pályára küldte, amit 61 góllal hálált meg neki a támadó. Mögötte a dán balhátvéd Jan Heintze következik 153 mérkőzéssel, majd a koreai Lee Young-pyo 146-al. A legtöbb gólra Mateja Kezman volt képes Hiddink alatt, aki elképesztő mennyiségben rugdosta a gólokat, 86 meccsen 78-szor is a kapuba talált.

A cikk első része itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Eltérített focista átigazolások

Eltérített átigazolások a TOP bajnokságokból

Olyan esetek szedtünk össze a labdarúgás világából, amikor egy átigazolás csúnyán eltérült.

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a Bajnokok Ligájából.