Legjobb kapusok a Bajnokok Ligája történetében

Összeszedtük azokat a hálóőröket, akik arányában a legtöbb kapott gól nélküli meccset tudták lehozni a BL-ben.
Ők a Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Ezen a listán nem elég csak sok clean sheet-et hozni, az is fontos, hogy ki hány meccs alatt hozta ezt össze. Mert összeségében Iker Casillasnak van a legtöbb kapott gól nélkül lehozott meccse 59-el, de ez 177 meccsen jött neki össze, ami csak 33,3 százalékos arány. Kizárólag olyan kapusokat vettünk figyelembe, akiknek legalább 50 meccsük van már. Ez alapján Edwin van der Sar teljesített a legjobban, zseniálisnak mondható 52%-os mutatót produkált a holland kapus a BL karrierje során. Van der Sar 3 csapatban is pályára lépett a Bajnokok Ligájában, ezek közül az Ajax-szal és a Manchester United-el is elhódította egyszer a BL serleget. A játékos 98 meccs alatt 51-szer kapott gól nélkül hozta le a csapata meccsét, más nem lépte át rajta kívül az 50 százalékot.

A második helyre odafért az AC Milan korábbi kapus Dida, akinél 47,12 százalékon áll ez a mutató. A brazil kapus már biztosan nem fog javítani a mérlegén, de 72 mérkőzéséből 34-en zárt kapott gól nélkül, ami igen szép teljesítmény. Ráadásul Didánál sem volt hiány a sikerekben, Van der Sar-hoz hasonlóan ő is két BL címet ünnepelhetett a karrierje során, amiben nagy szerepet játszott a remek kapusteljesítménye.

A harmadik helyet Vítor Baía foglalja el 44,3%-os teljesítménnyel, a portugál hálóőr 70 meccsen 31-szer őrizte meg a kapuját a góltól. Baía a Barcelonában és a Portóban is pályára lépett a Bajnokok Ligájában, meglepetésre az utóbbival jött neki össze a BL-cím, ebben az évben meg is választotta őt az UEFA az év legjobb kapusának.

A jelenleg is aktív kapusok közül Ederson van az élen, a Manchester City hálóőre, 68 BL meccsen van eddig túl és 29-szer nem kapott gólt, ami 42,6%-os teljesítménynek felel meg.
Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a futball világából

Rekordok a topbajnokságok történelméből

A világ legjobb futballcsapatairól szedtünk össze izgalmas statisztikákat, amiket kevesen tudtak eddig.

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

A Bajnokok Ligája gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben, és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a Bajnokok Ligájából.

A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 1.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.