Testvérek, akik egy csapatban játszottak

Azokat a testvérpárokat gyűjtöttük össze a TOP ligákból, akiknek a legtöbb közös mérkőzésük van ugyanabban a labdarúgó csapatban.
Testvérek, akik egy csapatban játszottak

Antonio és Emanuele Filippini 1990 és 2010 között voltak profi labdarúgók, ezalatt végig a Serie A-ban futballoztak. Az ikerpár összesen 366 mérkőzésen lépett pályára csapattársként, ráadásul ezt nem 1-2 klubban tettek meg, hanem 6 klubban is megfordultak egyszerre. A Filippini testvérek a legtöbb időt a Brescia csapatában töltötték, itt mindketten több mint 200-szor léptek pályára.

Gary és Phil Neville tevékenységét nem nagyon kell senkinek bemutatni, mindketten a Manchester United saját nevelésű játékosaiként verekedték be magukat a felnőtt csapatba és lettek meghatározó játékosai a klubnak. Gary 1992-ben mutatkozott be az angol élvonalban, az öccse pedig 2 évvel később. 11 évig játszottak közösen a Vörös Ördögöknél, ezalatt pedig 259-szer léptek egyszerre pályára. Phil 2005-ben távozott az Evertonhoz és egy igazi klublegenda lett a liverpooli klubnál is, Gary 2011-ben vonul vissza az aktív futballtól.

A nagyobb nevek közük egyébként rengeteg olyan játékos akad, aki játszott legalább egy találkozón a testvérével. Yaya Touré és Kolo Touré 56 közös meccsen lépett pályára a pályafutások során, ez egy magasszámnak számít toplabdarúgók esetében. Ennél kevesebb közös pillanat jutott Jérome és Kevin Prince-Boatengnek, akik mindössze 5-ször léptek együtt pályára, azt azonban két csapatban tették meg.

Ha minden bajnokságot figyelembe veszünk, akkor az abszolút csúcstartó egy holland testvérpár még a 70-es 80-as évekből, akik a Twente és a PSV csapatában is együtt futballoztak. Willy van de Kerkhof és René van de Kerkhof mindössze egy mérkőzéssel előzte meg a Filippini testvérpárt, így 367 közös mérkőzéssel ők a kategória győztesei. Közös sikerekből se volt hiány, mindketten rendszeresen tagjai voltak a holland válogatottnak, akikkel két világbajnoki ezüstérmet is szereztek, ráadásul még egy Európa-bajnoki bronz is összejött nekik. Szintén 300 közös meccs fölött van a listán egy még híresebb holland testvérpár, Frank de Boer és Ronald de Boer 3 csapatban is játszott együtt és 317-szer léptek egyszerre a pályára.

Kapcsolódó cikkek

Focicsapatok, akik nagy bravúrt hajtottak végre

Meglepetéscsapatok a Bajnokok Ligájában

Minden évben akadnak olyan kisebb csapatok, akik bejutnak a BL csoportkörébe, de az már ritkább, hogy a topbajnokságokból kerülnek be ilyen alakulatok.

Eltérített focista átigazolások

Eltérített átigazolások a TOP bajnokságokból

Olyan esetek szedtünk össze a labdarúgás világából, amikor egy átigazolás csúnyán eltérült.

A legjobb edzők kedvenc labdarúgói

A világ legjobb edzőinek a kedvenc játékosai 1.rész

Megnéztük, hogy a világ legjobb edzői alatt kik voltak azok a játékosok, akik a legtöbb lehetőséget kapták.