A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a magyar élvonalból.
A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

A 2000-2001-es idényben az azóta már inkább a sztárvilágból ismert Kabát Péter nyerte meg a gólkirályi címet az NB 1-ben. Kabát, akkor a Vasas csapatában játszott, ahol 24 gólig jutott, ráadásul egy bronzéremmel is gazdagodhatott az év végén.

Tököli Attila egy évvel korábban a második legtöbb gólt lőtte 22-vel, ettől függetlenül őt választották meg az év játékosának, a 2001/02-es szezonban viszont még jobban rákapcsolt a góllövés terén és 28 góllal behúzta az aranycipőt.

A következő évben Kenesei Krisztián mindent vitt, igaz a ZTE csapatával a csapatsikerek nem jöttek össze a támadónak, de 22 góllal gólkirály lett és az év játékosa díjat is ő nyerte meg.

Ezután egy elég gyenge idény zajlott le az NB 1-ben, kevés gól is esett a mérkőzéseke és nem is igazán voltak nagy gólvágók. A gólkirályi címhez 17 gól is elég volt Tóth Mihálynak, a Sopronból, a második helyhez pedig mindössze 11 gól kellett csak Gera Zoltánnak.

A 2004-2005-ös szezon leginkább a külföldi labdarúgókról szólt, a góllövőlista első helyén a Pápa játékosa Tomas Medved végzett 18 góllal, mögötte pedig a bajnokcsapatból Igor Bogdanovic következett.

A következő idényben a nagy szezont futó Újpest csapatából Rajczi Péter végzett az élen, a DVSC-t ugyan nem sikerült leszorítaniuk a trónról, de a második helyre odaértek.

Ezután holtverseny volt az első helyen, Bajzát Péter a Győrből, Ibrahima Sidibe pedig a Debrecen csapatából jutott 17 találatig.

A 2007-2008-as szezonban Waltner Róbert lett a gólkirály, az azóta az NB 1-ben edzőként tevékenykedő támadó 18 gólt szerzett ekkor a ZTE csapatában.

1 évvel később Bajzát Péter ezúttal nem holtversenyben végzett az első helyen, a sok helyen megforduló labdarúgó ekkor ugyanúgy a Győri ETO csapatában játszott még.

Az évtized utolsó idényében kezdődött meg a Nikolics Nemanja-éra, hiszen ebben a szezonban nyerte meg a legelső gólkirályi címét az egyik legnagyobb magyar gólvágó. Nikolics ott is hagyta félévkor a Kaposvár gárdáját és a Videotonba igazolt, akikkel a második helyet szerezte meg a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Ezek a nemzetek adják a legtöbb játékost az NB 1-be

TOP nemzetek az NB 1-ben

Megnéztük, hogy mely országokból van a legtöbb légiós a magyar élvonalban, és hogy milyen tendenciákat lehet levonni az előző évekhez képest.

Sztárfutballisták magyar csapattársakkal

Sztárjátékosok csapattársai voltak

Különböző külföldi bajnokságokban sokszor előfordult már, hogy egy magyar játékosnak akadtak később sztárjátékossá vált csapattársai, nézzünk pár ilyen kapcsolatot.

Érdekességek az FTC múltjából

Visszatekintés az FTC múltjába

Magyarország legnépszerűbb labdarúgócsapatáról gyűjtöttünk össze izgalmas statisztikákat.