Visszatekintés az FTC múltjába

Magyarország legnépszerűbb labdarúgócsapatáról gyűjtöttünk össze izgalmas statisztikákat.
Érdekességek az FTC múltjából

A csapatnak a 2005/2006-os szezonban volt a legfiatalabb az átlagéletkora egy mérkőzésen, egy REAC elleni bajnokin pontosan 24 év volt az átlagéletkoruk. Ekkor Kemenes és Laczkó is 19 évesen került be a kezdőcsapatba, de Tőzsér Dániel is csak 20 éves volt.
Az 1999/2000-es idényben, Mucha József, Gellei Imréhez hasonlóan szintén pontosan 24 éves átlagéletkorral küldött pályára egy csapatot.

Ha a legöregebb csapatot keressük, akkor a 2009/2010-es idényég kell visszamennünk, ahol egy Haladás elleni bajnokin a csapat átlagéletkora átlépte a 30 évet. Az edző ekkor Craig Short volt, a kezdőcsapatban pedig 7 30 évnél idősebb labdarúgó is helyet kapott, és a cserepadon például ott volt még a 37 éves Lipcsei Péter is.

A külföldről érkező edzők közül Thomas Dollnak van a harmadik legtöbb mérkőzése Vignjevic és Szivics után. A német szakember 6 szezonon keresztül irányította a Fradit és végül 147 mérkőzés után kellett távoznia 2018 augusztusában. Doll gyűjtötte a legtöbb pontot a külföldi edzők közül és a pont/meccs mutatóban is előkelő helyen áll, több mint 2 pontot szedett össze meccsenként az FTC-vel. Thomas Doll 147 meccséből Dibusz Dénes 139-szer is a pályán találta magát, de Böde Dániel is a mindössze 13-szor nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, amíg ő irányította a csapatot.

A Fradi kapuját legtöbbször Nemanja Nikolicsnak sikerült bevennie, a többszörös gólkirály 21-szer lépett pályára a ferencvárosiak ellen és 8-szor lőtt gólt. Ezután több játékos következik 7 találattal, Torghelle Sándor például 15 összecsapás alatt érte el a 7 gólt, Kenesei Krisztiánnak 22-re volt ehhez szüksége.

A Fradinak Andó-Szabó Sándor vezetett eddig legtöbbször meccset, abból a 49 meccsből, amit ő fújt 25-öt nyer meg a Fradi, de mindössze csak 5-ször kaptak ki. A második helyen Kassai Viktor következik, aki 2 meccsel kevesebbet fújt a zöld-fehéreknek 22 győzelem mellett viszont 12 vereség is becsúszott ekkor. A legtöbb vereséget Solymosi Péter játékvezezőnél szedte össze a Fradi 14-el.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek a Vidi történelméből

A MOL Fehérvár csapatának történelmi statisztikái

A székesfehérvári labdarúgócsapat történelmében kutakodtunk kicsit és szedtünk össze kevésbé köztudott statisztikákat.

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a magyar élvonalból.

Sztárfutballisták magyar csapattársakkal

Sztárjátékosok csapattársai voltak

Különböző külföldi bajnokságokban sokszor előfordult már, hogy egy magyar játékosnak akadtak később sztárjátékossá vált csapattársai, nézzünk pár ilyen kapcsolatot.