A MOL Fehérvár csapatának történelmi statisztikái

A székesfehérvári labdarúgócsapat történelmében kutakodtunk kicsit és szedtünk össze kevésbé köztudott statisztikákat.
Érdekességek a Vidi történelméből

A legnagyobb hátrányból való visszajövetelt a Videoton csapata produkálta az NB 1 történetében még az 1998/99-es idényben. A fehérváriak akkor 4-0-os hátrány után tudtak zsinórban 4 gólt szerezni és pontot menteni a Dunaferr csapata ellen. Az NB 1 történetében ez az egyetlen, amikor egy csapat 4 gólos hátrányból tudott visszajönni.

Az utóbbi 20 évben 6-szor választották meg az NB 1-ből az év magyar labdarúgóját, a többi évben légióskodó magyarok kapták ezt az elismerést: 2001 Tököli Attila (Dunaferr); 2002,2004 Gera Zoltán (FTC); 2014 Juhász Roland (Videoton); 2015,2016 Király Gábor (Haladás)

A fehérvári klub eddigi legnagyobb értékű érkező játékosa Nemanja Nikolics volt, amikor 2019-ben visszatért Magyarországra. A Chicagóból visszatérő támadónak akkor 3 millió euró volt a piaci értéke, mögötte három játékos is van, akik 2 millió eurós értékkel érkeztek Fehérvárra: Hodzic a Dinamo Zágrábból, Petryak a Shakhtarból, Juhász Roland pedig még a 2013/14-es szezonban az Anderlechtből.

Érdekesség, hogy a legnagyobb értékkel távozó játékosok listáján is az élen van Nikolics, méghozzá a másik fehérvári gólvágóval, Andre Alvessel találhatók az élen. Mindkettőjüknek 1,3 millió euró volt az értékük, előbbi Lengyelországba vette az irányt, utóbbi pedig már korábban Ciprusra igazolt.

A Fehérvár kapujába eddig a legtöbb gólt Illés Béla lőtte, az MTK legendás támadója 11-szer csapott össze a Vidivel a karrierje során, ezek alatt pedig 9 gólt szerzett. Mögötte Könyves Norbert következik, aki 20 meccs alatt lőtt 8 gólt, Kenesei Krisztiánnak pedig 23 mérkőzésre volt szüksége 8 gólhoz.

A Vidi történetében Nemanja Nikolics hagyta ki a legtöbb tizenegyest az NB 1-ben, Nikolics összesen 28-ször lőhetett büntetőt, ezekből 21-et értékesített 7-szer viszont nem sikerül a kapuba találnia. További érdekesség, hogy Kovács István 2-szer lőtt büntetőt a Fehérvárban, viszont mindkettőt kihagyta.

A székesfehérváriak az Újpest ellen mérkőztek meg eddig a legtöbbször és a legtöbb győzelmük is a lilák ellen van. A két csapat eddigi 73 mérkőzésén 35-ször született fehérvári siker, az újpestiek pedig 24-szer nyertek.

A klub a 2014/15-ös szezonban érte el a legjobb eredményét az NB 1-ben, ebben az idényben 71 pontig jutottak Joan Carillo vezetésével és természetesen ez a pontszám elég volt a bajnoki címhez is.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek a Vidi történelméből

A MOL Fehérvár csapatának történelmi statisztikái

A székesfehérvári labdarúgócsapat történelmében kutakodtunk kicsit és szedtünk össze kevésbé köztudott statisztikákat.

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a magyar élvonalból.

Válogatottak a DVSC futballcsapatánál

Afrikai támadók a DVSC labdarúgócsapatánál

Olyan játékosokat szedtünk össze akik komolyabb afrikai válogatottban pályára léptek a debreceni játékosok közül.