A magyar bajnokság gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a magyar élvonalból.
A magyar bajnokság gólkirályai a 2010-es évekből

A 2010/11-es idényben az NB 1 egyik legkiválóbb légiósa André Alves nyerte meg a gólkirályi címet, méghozzá kimagasló teljesítménnyel. A brazil támadó 24 gólt szerzett a góllövőlista második helyezettje, Schembri pedig 16-ig jutott. Alves ráadásul a bajnoki címet is megnyerte a Videotonnal ebben a szezonban.

A következő szezonban szintén a bajnokcsapat adta a gólkirályt az év végén, a Debrecen simán behúzta a bajnoki címet, Coulibaly gólkirályi címe viszont már szorosabb volt, de végül csak ő egyedül érte el a 20 találatot, Nikolics 19-el zárt mögötte.

A francia támadó egy évvel később meg tudta védeni a címet, igaz a csapata ekkor már csak a 6. helyen végzett a bajnokságban, Coulibaly viszont így is eljutott 18 gólig, pedig nem akármilyen nevek üldözték őt, 17 góllal zárt Böde Dániel a második helyen, utánuk pedig Nikolics és Kabát következett.

A 2013/14-es szezonban ismét 18 gól kellett a gólkirályi címhez, ezt a számot végül Nikolics és Simon Attila és elérte. A bajnokságban is ilyen szoros verseny folyt, hiszen az DVSC és a Győr csapata is 62 ponttal zárt, azonban a Debrecennek sikerült letaszítani a trónról a címvédőt.

A következő évben újra 20 gólt fölé került a legtöbb gólt szerző játékos, aki nem más mint Nikolics Nemanja volt. A klasszis támadó ráadásul év végén bajnoki címet is ünnepelhetett a csapatával.

Ezután kezdődött újra az FTC felemelkedése hosszú idő után és agyonvertek mindenkit a bajnokságban, 21 pontot vertek a második helyezettre. A góllövőlistán sem alakult ki szoros verseny, Böde Dánielnek 17 gól is elég volt, ahhoz hogy simán övé legyen az aranycipő, mögötte Mbaye Diagne és Torghelle Sándor végzett 11-11 góllal.

A címvédés azonban sem Bödének, sem a Fradinak nem jött össze, Rossi zseniálisan összerakta a Honvédot és mindent vittek a 2016/17-es idényben. Az utolsó fordulóban ki-ki meccsen verték a Vidit, amivel behúzták a bajnoki címet, a győztes gólt pedig a gólkirály Eppel Márton jegyezte a találkozón.

A következő évben a Videoton és a Ferencváros küzdött nagyot a bajnoki címért, ezúttal 2 ponttal a fehérváriaknak jött ki jobban a végjáték. A gólkirályi címet Davide Lanzafame szerezte meg 18 találattal.

Az olasz csatár a következő idényben is be tudta húzni a gólkirályi címet, azonban nem egyedül végzett az élen, Holender Filip is 16 gólig jutott a szezonban, a bajnokságot pedig simán megnyerte a Fradi.

Az évtized utolsó szezonjában újra az FTC tudott diadalmaskodni, a legtöbb gólt pedig Radó András szerezte, aki 13 gólig jutott a ZTE csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Ezek a nemzetek adják a legtöbb játékost az NB 1-be

TOP nemzetek az NB 1-ben

Megnéztük, hogy mely országokból van a legtöbb légiós a magyar élvonalban, és hogy milyen tendenciákat lehet levonni az előző évekhez képest.

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a magyar élvonalból.

Válogatottak a DVSC futballcsapatánál

Afrikai támadók a DVSC labdarúgócsapatánál

Olyan játékosokat szedtünk össze akik komolyabb afrikai válogatottban pályára léptek a debreceni játékosok közül.