Afrikai támadók a DVSC labdarúgócsapatánál

Olyan játékosokat szedtünk össze akik valamelyik külföldi válogatottban pályára léptek a debreceni játékosok közül.
Válogatottak a DVSC futballcsapatánál

Tunde Adeniji a 2019-20-as szezonban erősítette a DVSC keretét, ahol 29 találkozón 9-szer talált a kapuba. A 26 éves támadó jelenleg az Al-Adalah labdarúgója és eddig 4-szer lépett pályára a nigériai válogatottba, ami azért nem kis szó egy magyar bajnokságban is futballozó játékostól. A nigériai válogatott nagyrészét top bajnokságban futballozó játékosok alkotják, a támadósorban pedig ott van a Napoli kezdőcsatára Victos Osimhen, de Premier League csapatokból Lookman, Iwobi és Dennis és még bőven lehetne folytatni sort, tehát Adeniji 4 meccse igazán nagy dolog.

Doreg Rostand Kouemaha nagyon fiatalon került Magyarországra a Tatabánya csapatához, ahol 2005 és 2007 között 33 meccsen 14-szer talált a kapuba, nem véletlenül igazolta le a Debrecen. A DVSC-ben szintén jól teljesített, 27 meccsen 14 gólt szerzett, ami után a Bundesliga 2-be igazolt, később pedig a német élvonalban is bemutatkozhatott. Kouemaha 2008 és 20012 között 5-ször volt kameruni válogatott, ami a nigériaihoz hasonlóan szintén tele van jobbnál jobb labdarúgókkal. A korábbi debreceni támadónak például volt olyan meccse, amikor a spanyol élvonalban több mint 200 meccsen pályára lépő Pierre Webó mellett kezdhetett centerbe. De olyan válogatott találkozó is akadt, amikor Samuel Eto’o mellé állhatott be csereként.

Ibrahima Sidibével is hasonló a helyzet mint az előző két labdarúgóval, bár őt azért kevesebbeknek kell bemutatni, hiszen egy igazi klublegendának számít Debrecenben. A szenegáli játékos Ausztriából érkezett Debrecenben, ahol először 3 évet töltött el, 69 meccsen 32-szer is a kapuba talált, majd 2012-ben visszatért és még 4 évet eltöltött a klubnál, később 2018-ban a Debreceni EAC-ba szerződött. Sidibé 2006-ban debütálhatott a válogatottban, az akkori marseilles-i gólvágó Mamadou Niang helyére állt be csereként.

Kapcsolódó cikkek

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

A magyar bajnokság gólkirályai a 2000-es évekből

Kicsit visszamentünk az időben és összegyűjtöttük az ezredforduló utáni első 10 év gólkirályait a magyar élvonalból.

Érdekességek az FTC múltjából

Visszatekintés az FTC múltjába

Magyarország legnépszerűbb labdarúgócsapatáról gyűjtöttünk össze izgalmas statisztikákat.

Ezek a nemzetek adják a legtöbb játékost az NB 1-be

TOP nemzetek az NB 1-ben

Megnéztük, hogy mely országokból van a legtöbb légiós a magyar élvonalban, és hogy milyen tendenciákat lehet levonni az előző évekhez képest.