A legfiatalabb „századosok” az NB 1-ben

Azokat a játékosokat szedtük össze a magyar élvonalból, akik a legfiatalabban érték el a 100 meccses határt.
A legfiatalabb játékosok, akik elérték a 100 meccset

Pár éve történt változás az első helyen, amikor a Haladás saját nevelésű játékos Kiss Tamás vette át a vezetést ebben a kategóriában. A Puskás Akadémia jelenlegi labdarúgója, mindössze 20 éves 4 hónapos és 17 napos volt, amikor már 100-szor pályára lépett az NB 1-ben, ezzel 4 hónapot rá vert a sokáig az élen álló Tóth Norbertre. Így is ketten vannak csak, akik 21 éves koruk érték el a 100-as határt, a harmadik Böőr Zoltán 14 napot késett azzal, hogy 21 alá kerüljön, de így is szép teljesítmény az a harmadik hely. Utána Füzi Ákos következik, majd Bükszegi Zoltán és Kenesei Krisztián, a jelenleg is aktív labdarúgók közül pedig Radó András a következő, aki a 13. helyet foglalja el a listán.

Kiss egyébként 50-nél még második volt, egyedül Fehér Miklós előzte őt meg akkor még, aki viszont már nagyon fiatalon Portugáliába igazolt, így 100-ig nem jutott el, pedig ha Magyarországon maradt volna, akkor minden bizonnyal ő lett volna az élen 100-nál is, hiszen 6 hónapos előnye volt Kissel szemben. Kiss után ugyanúgy Tóth Norbert következik 50-nél is, majd Lisztes Krisztián neve található a 4. helyen.

A 200-as határnál Hahn János található az élen, aki 26 évesen 1 hónaposan és 6 naposan érte el ezt a számot, tőle pontosan 1 hónappal maradt le Zsótér Donát, a harmadik helyen pedig a további 3 hónappal lemaradó Márkvárt Dávid következik, tehát 200-nál igen nagy verseny alakult ki. Az első hármast Szakály Péter követi, majd Juhár Tamás és Radó András következik.

300-nál viszont sima győzelmet aratott Böde Dániel, aki 30 évesen és 10 hónaposan lépett pályára a 300. mérkőzésén az NB 1-ben, ezzel 1 évet rá ver a második helyezett Pátkai Mátéra, aki viszont csak 16 nappal előzi meg a bronzérmes Dibusz Dénest. Utánuk Szakály Péter, Balogh Balázs és Fiola Attila következik. Ami érdekessége még, hogy 200-nál még Szakály, Balogh és Dibusz is Böde előtt volt, aki viszont behozta ezt a hátrányt.

  1. május 18.

Kapcsolódó cikkek

Válogatottak a DVSC futballcsapatánál

Afrikai támadók a DVSC labdarúgócsapatánál

Olyan játékosokat szedtünk össze akik komolyabb afrikai válogatottban pályára léptek a debreceni játékosok közül.

Érdekességek az FTC múltjából

Visszatekintés az FTC múltjába

Magyarország legnépszerűbb labdarúgócsapatáról gyűjtöttünk össze izgalmas statisztikákat.

A magyar bajnokság gólkirályai a 2010-es évekből

A magyar bajnokság gólkirályai a 2010-es évekből

Kicsit visszanéztünk a közelmúltba és összegyűjtöttük a 2010-2020 közötti gólkirályokat a magyar élvonalból.